iets harder dan lopen.

Het voetbalseizoen duurt voor amateurvoetballers (ja, ik ken m’n plek) van augustus tot en met mei. In de tussenliggende maanden schiet het conditiepeil vaak drastisch omlaag, waardoor een lange aanloop op het nieuwe voetbalseizoen gewenst is. Om toch enigszins voorbereid te zijn op de nieuwe jaargang ben ik in de zomermaanden gaan hardlopen. Vorig jaar (toen de oranjekoorts heerste) kocht ik oranje hardloopschoenen van Nike. Niet eens om de kleur, maar meer om het feit dat er bij deze hardloopschoenen een sportkit van Nike en Apple zat. Goed spul.

Met deze sportkit, waarin een zender en een ontvanger zit, kunnen de prestaties via een iPod of iPhone worden afgelezen. De zender past in een inkeping die in de schoenzool van de linker schoen is aangebracht. De ontvanger past exact in de iPod. Gedurende het hardlopen is te zien hoe hard er gelopen wordt, hoe lang de work-out duurt en de reeds gelopen afstand. Na het hardlopen wordt de iPod gesynchroniseerd via iTunes en komen op de website van Nike+. Op deze webpagina komt een grafiek van de gedane work-out. Alle gegevens worden bijgehouden. Routes kunnen worden uitgestippeld, trainingsschema’s gevolgd of doelen gesteld.

Door het stellen van doelen raak je gemotiveerd te lopen. Zo heb ik nog 6 dagen om 2 keer onder de 4.36 min/km te lopen en heb ik de doelstelling om 42 km in 4 weken te lopen bijna gehaald.

Ik heb plezier in het hardlopen. Vind het heerlijk om even helemaal stuk te gaan door de duinen op te sprinten of trappen enkele keren op en neer te rennen. Het onderste uit de kan halen. En dat alles voor het nieuwe voetbalseizoen…

Advertenties

Een gedachte over “iets harder dan lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s