Herinrichting Beatrixstraat (Stadshart Den Helder)

Het Helderse stadshart staat aan de vooravond van een grote opknapbeurt. Met de komst van het Stadspark ter plaatse van het Julianaplein en het Polderplein is de aftrap echter al genomen. Ook het Bernhardplein moet eraan geloven. Dit plein zal het verbindingsstuk zijn tussen de twee reeds aangelegde parkjes. In het eerdere artikel ‘Revitalizing the city centre of Den Helder’ zijn al enkele plannen globaal geschetst. Naast het verplaatsen van theater De Kampanje naar Willemsoord, het opknappen van de gevels in de binnenstad en het creëren van het stadspark behoort ook de herinrichting van de Beatrixstraat tot die plannen.

Schermafbeelding 2013-01-21 om 23.02.24

De Beatrixstraat krijgt vanaf de Keizersbrug tot aan de Watertoren een nieuw aanzien. Onder leiding van Woningstichting Den Helder worden de gevels langs de straat opgeknapt, Gemeente Den Helder renoveert de achterliggende parkeergarage Sluisdijkstraat en Zeestad neemt de invulling van de open ruimte van de straat zelf voor haar rekening.

Voor de nieuwe inrichting van de Beatrixstraat schakelt Zeestad de hulp van de stadsburgers in. Op een speciale Facebook-pagina kunnen ideeën worden achtergelaten. Deze ideeën worden door Zeestad meegenomen bij het ontwerpen. Op 27 februari 2013 kan tijdens het Stadsdebat door middel van stemkastjes gestemd worden op enkele ontwerpen. Het ontwerp dat het meeste stemmen heeft vergaard zal worden gerealiseerd. De burger heeft in dit project dus écht iets te zeggen. En dat willen de inwoners van Den Helder maar al te graag.

De plattegrond van de huidige situatie is hier te downloaden. Knutselen, knippen, puzzelen kan tot 1 februari 2013.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s