Drietje

Zware kilometers
De tweede honderd kilometer, verdeeld over de laatste twee dagen van de Nijmeegse Vierdaagse, leidde door onder andere Groesbeek (donderdag) en Cuijk (vrijdag), afgesloten met de laatste meters over de ‘Via Gladiola’. Het feestgedruis (de kippenvelmomenten van de Vierdaagse) zorgde ervoor dat ik het gevoel kreeg op handen te worden gedragen en het heeft me er op sommige momenten zeker doorheen geholpen. Niet eens de grote hoeveelheid blaren, maar de (knie)klachten naar aanleiding van overbelasting, de vermoeidheid en het warme weer zorgden ervoor dat ik de laatste twee dagen wat later ben gefinisht dan de dagen ervoor. Ik heb enkele zware kilometers ervaren. Vooral vlak na het nemen van een pauze, ongeacht de duur van de pauze, duurde het even voordat het ritme er weer was. Zelfs een halve minuut stilstaan zorgde voor hevige pijn in de rechterknie. Smeren, warm wrijven en doorlopen op karakter. ‘Er zijn altijd mensen die het zwaarder hebben dan jij’ was de gedachte. En gelukkig liep je vervolgens het feestgedruis weer in of had je een spontaan gesprek met een journaliste, uitvaartverzorger of eigenaar van een hondentrimsalon en ben je zo weer een aantal kilometers verder.

Versoberde intocht
Vanwege de vliegramp heeft de organisatie van de Vierdaagse besloten een versoberde intocht te houden. Muziek op stil, vlaggen halfstok, geen fanfare en afsluitende danspasjes op de Wedren uit respect voor hen die zijn omgekomen. Natuurlijk is het jammer dat een fantastische week zo wordt afgesloten, maar vanuit het wandelend publiek was er waardering voor die beslissing.

Uniek
Wie had dat gedacht: minder dan 100 kilometer geoefend, na twee dagen al elf blaren, in drie nachten minder geslapen dan ik op één dag loop, maar wel ruim twaalfduizend calorieën verbrand, tweehonderd kilometer afgelegd en daarmee de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen. Het maakt me toch enigszins trots. Trots op het ‘drietje’ dat ik op het Vierdaagsekruis met kroontje mag spelden. Na eerder tweemaal de ’40’ uitgelopen te hebben was dit de eerste keer de ’50’. Het is een fantastische week geweest. Vooral het respect, de steun en enthousiasme van jullie, de vele toeschouwers langs de kant van de weg  en de duizenden medewandelaars is iets unieks en heeft geholpen de eindstreep te behalen. Bedankt aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen. Tijd om van een welverdiende rust te genieten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s